Křupavý bůček

3.25

hodnoceno: 24
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička tabasco
    • 0,5
      lžička rozmarýn
    • 1
      lžíce med
    • 0,5
      kg vepřový bůček
    • 1
      lžíce hořčice kremžská

Postup přípravy receptu

  • První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi 1 cm silné plátky. Maso vložíme do pevného sáčku, zalijeme marinádou a řádně zavážeme. Maso lehce promasírujeme. Marinujeme nejlépe do druhého dne. Pokud nemáme čas, stačí alespoň hodinku.
  • Následně můžeme maso grilovat na dřevěném uhlí, nebo řádně orestujeme na troše oleje na pánvičce do úplného změknutí. Nesmíme zapomenou maso řádně potírat zbylou marinádou.
  • Podáváme s chlebem, brambory, ale hlavně s dobře vychlazeným pivem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: