Kuře na kari – hit rodiny Woodhamsovy

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: 50 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks kuře rozporcované na malé kousky 6-10 cm
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 1
      lžíce máslo nebo olej
    • sůl
    • hladká mouka přiměřeně
    • 1
      lžíce kari
    • 1
      ks šlehačka nebo zakysaná smetana
    • vegeta
    • pepř mletý
    • 1
      ks citron
    • maggi

Postup přípravy receptu

  • Kousky kuřete osolíme a trochu opepříme.
  • Na pánvi zpěníme na másle nebo oleji drobně krájenou cibulku, pak přidáme kari koření.
  • Zamícháme a vložíme kousky masa.
  • Opečeme, ale jen 2–3 minuty, aby se cibulka nespálila.
  • Podlijeme trochou vody a přemístíme na velký pekáč nebo lépe plech.
  • Dokola naskládáme oloupané, rozpůlené/rozčtvrcené brambory.
  • Opékáme asi 20 minut při teplotě 200 °C.
  • Brambory a maso vyndáme na původní pánev, šťávu slijeme do kastrolku, do kterého přilijeme smetanu.
  • Doplníme vodou do 1/2 l směsi, zakvedláme asi 2 PL hladké mouky.
  • Za stálého míchání zavaříme, ochutíme citronovou šťávou, vegetou a maggi.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: