Kuře na víně se zeleninou

3.4

hodnoceno: 10
Příprava: 50 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g mrkev
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • 1
      svazek petrželka
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 500
      g fazolové lusky
    • 8
      ks kuřecí křídla

Postup přípravy receptu

  • Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
  • Na rozehřátém oleji maso za stálého obracení důkladně opečeme. Přidáme cibuli, česnek a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, podlijeme vínem a kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a dusíme asi 25 minut.
  • Mrkev očistíme nakrájíme ji šikmo na plátky. Fazolky očistíme a nařežeme na kousky. Vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a dovaříme. Petrželku nasekáme a pár lístků schováme na ozdobení. Zeleninu necháme na sítu okapat.
  • Zahřejeme tuk, ve kterém zeleninu s bylinkami promícháme. Směs rozložíme na mísu a na ni upravíme kousky kuřete se šťávou. Ozdobíme petrželkou.
  • Podáváme s bagetou.
  • Doba přípravy 50 minut.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: