Kuře v zelí Na oleji zpěníme pokrájenou velkou cibuli a na ni pak dáme kysané zelí i s lákem. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme… více o Kuře v zelí
Kuře na zelí Menší kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Na dno kastrolu rozložíme vrstvu kysaného zelí,… více o Kuře na zelí
Pikantní kuře na zelí Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s… více o Pikantní kuře na zelí
Superpotravina týdne: Ředkvičky. 4 důvody, proč byste je měli… Díky své krásně červené barvě se často používají jen na ozdobu, což je škoda. Ředkvičky v sobě… Celý článek
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a… Chcete ovládnout umění přípravy trhaného masa? Připravte se na výjimečný gastronomický zážitek… Celý článek
Recepty z prvorepublikové kuchyně: Vývar s knedlíčky, slaný… Poctivá, z domácích produktů a bez umělých přísad – taková byla česká kuchyně v období první… Celý článek
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně uvařit? Rýže má neprávem punc přílohy, kterou ve varném sáčku hodíte do vody a nic na ní nezkazíte.… Celý článek
Jednoduché ovocné knedlíky Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1… více o Jednoduché ovocné knedlíky
Sladký kuskus Kuskus necháme nabobtnat a k němu přidáme nakrájené mandle, oříšky, sušené ovoce, zakapeme medem a navrh přidáme… více o Sladký kuskus
Majonéza ze zakysané smetany Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se smetanou, hořčicí, dochutíme polévkovým kořením. více o Majonéza ze zakysané smetany
Ratatouille Nakrájíme lilek na kostičky, nasolíme a necháme vypotit. Poté ho opláchneme vodou a důkladně osušíme. Rajčata spaříme,… více o Ratatouille
Americké Brownies Nejprve si připravíme plech. Ten vymažeme kouskem másla z celku (asi 10 g) a poté vyložíme pečícím papírem, který se… více o Americké Brownies
Česnečka Cibuli orestovat na rozpáleném tuku. Přidat česnek a zálít horkou vodou. Přidat brambory s bujonem, solí, pepřem a… více o Česnečka
Linguine pomodori Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Mezitím si na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibulku do sklovata a… více o Linguine pomodori
Ledová káva skvělá a jednoduchá Na 1 sklenici: 2 lžičky inst. kávy, 2 lžičky cukru, trocha vody, to vše dát do pet lahve a třepat, dokud se nevytvoří… více o Ledová káva skvělá a jednoduchá
Pstruh se slaninou a jablky Vykuchané pstruhy omyjeme, osolíme, okmínujeme a pokapeme citronovou šťávou Položíme do alobalu vyloženého plátky… více o Pstruh se slaninou a jablky
Cuketa s taveným sýrem Cuketu oloupat, nakrájet na kolečka cca 0,5cm a zbavit semen (pokud máte mladou, neni nutné ani loupat a semínka ještě… více o Cuketa s taveným sýrem
Bramborové kari s lilkem 1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, na kostky rozkrájíme také omytý lilek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na… více o Bramborové kari s lilkem
Staročeské zelníky s bramborami Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho… více o Staročeské zelníky s bramborami