3.09
Na oleji zpěníme pokrájenou velkou cibuli a na ni pak dáme kysané zelí i s lákem. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme… více o Kuře v zelí
Menší kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Na dno kastrolu rozložíme vrstvu kysaného zelí,… více o Kuře na zelí
Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s… více o Pikantní kuře na zelí
Díky své krásně červené barvě se často používají jen na ozdobu, což je škoda. Ředkvičky v sobě… Celý článek
Chcete ovládnout umění přípravy trhaného masa? Připravte se na výjimečný gastronomický zážitek… Celý článek
Poctivá, z domácích produktů a bez umělých přísad – taková byla česká kuchyně v období první… Celý článek
Rýže má neprávem punc přílohy, kterou ve varném sáčku hodíte do vody a nic na ní nezkazíte.… Celý článek
Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem (trochu osolit, opepřit podle toho jak je slaný Poličan a jestli přidáme… více o Zapečené řízky s poličanem a hermelínem
Smíchat sypké suroviny, přidat ostatní + sníh, a upéct při 150 °C. Svařit 1 l mléka a 3 vanilkové pudinky a nechat… více o Sváteční řezy z Paříže
Třeme tuk s cukrem a postupně přidáváme jednotlivá vejce, nakonec lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. … více o Těsto mnoha tváří
Uvaříme klasický pudink z mléka, přidáme vanilkový cukr. Pokud máte rádi sladší, můžete přidat ještě další cukr.… více o Tvarohová nádivka do koláčů a buchet
V míse smícháme mouku, cukr, sodu, 2 vejce a přidáme na drobno pokrájený ananas i se šťávou, vymícháme vláčné těsto.… více o Ananasové řezy
Do pánve nalijeme olej ( málo oleje, maso pustí tuk při opékání), do rozehřáté pánve vložíme na jemno nasekanou cibuli… více o Zapékané brambory s mletým masem
Ovoce nakrájíme na malé kousky. Šťávu z kompotů použijeme jako zálivku, přidáme bílé víno (červené víno) a rum. Vše… více o Vánoční ovocný salát
Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme trošku rumu, vmícháme mouku s práškem a nakonec tuhý sníh z bílků.… více o Piškotová bábovka
Všechny suroviny na těsto smíchat a nechat odpočinout v lednici, poté vyválet a vykrajovat. Po upečení lepíme… více o Pohádky
Všechny uvedené přísady smícháme. Menší plech vyložíme pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 30-45… více o Punčové řezy
Vepřové výpečky: Maso nakrájíme na větší kostky (asi 3 cm), osolíme, opepříme, pokmínujeme, potřeme česnekem. Cibuli… více o Vepřové výpečky s červeným zelím
1) Maso osolit ve středně velké míse, přidáme sýr a smetanu a dobře promícháme. Připravíme si všechny tři části na… více o Holandské řízky s nivou