Kuřecí kousky se špenátem Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, orestujeme na malém množství oleje, osolíme, podlijeme vodou a chvíli dusíme pod… více o Kuřecí kousky se špenátem
Kuřecí kousky s olivami Na trošce oleje orestujeme lehce osolená, na kousky nakrájená kuřecí prsa, která jsme obalili v mouce. Přilijeme… více o Kuřecí kousky s olivami
Kuřecí kousky v medu Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky a vložíme do misky, přidáme olej, med, koření a rukama promícháme. Přikryjeme folií… více o Kuřecí kousky v medu
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo… Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní… Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po… Chcete překvapit rodinu či přátele nějakým úžasně strašidelným dortem na Halloween? Stačí si… Celý článek
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu… Zelné saláty patří k nejoblíbenějším přílohám. Jsou osvěžující, křupavé a díky své… Celý článek
Vánočka - Koláče Ohřát mléko - vlažné, rozdrobit droždí, přidat 2 lžičky cukru. Kvásek nechat kynout. Do vykynutého kvásku přimíchat… více o Vánočka - Koláče
Rýžová směs Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a… více o Rýžová směs
Strouhaný kokosový koláč Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva bochánky a dáme přes noc uležet. Druhý den ho dáme před… více o Strouhaný kokosový koláč
Židovské řízky Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v… více o Židovské řízky
Latte macchiato Sušenky rozdrtíme a spojíme s máslem. Můžeme přidat i drcené loupané mandle. Natlačíme do formy. Želatinu necháme… více o Latte macchiato
Ořechový krém Uvaříme vodu s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem.Odstavíme a do horké vody vsypeme mleté ořechy, sušené mléko a… více o Ořechový krém
Rajčatová omáčka na těstoviny Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než… více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Bůček pečený na zelí Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu… více o Bůček pečený na zelí
Kořeněná panenka ve slanině Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je… více o Kořeněná panenka ve slanině
Linecké těsto Prosátou mouku, cukr, žloutky a změklé máslo (60 min venku z lednice) rukou vypracujeme do těsta. více o Linecké těsto
Pstruh s tymiánovým máslem a… Vykuchaným a osušeným pstruhům(s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme … více o Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
Kapustnice 1. Uzené maso dáme vařit do vody, asi po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí, houby, švestky, bobkový list a pepř.… více o Kapustnice