Kuřecí (králičí) směs v nádivce

2.75

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Masová směs
    • 1
      ks cibule jemně pokrájená
    • 150
      g čerstvé žampiony plátky
    • 0,5
      ks červená paprika na kostičky
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek nasekaný
    • 100
      g brokolice růžičky, krátce spařené v horké vodě
    • 300
      g kuřecí maso nebo králičí
    • 2
      lžíce olej
    • pepř mletý
  • Nádivka:
    • sůl
    • 4
      ks vejce
    • 1
      dl muškátový květ
    • 1,5
      dl mléko
    • 5
      ks rohlík starší, na kostičky
    • 1
      hrst bylinky dle chuti
    • pepř mletý
  • Další
    • tuk

Postup přípravy receptu

  • Masová směs: Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a brokolici, necháme vydusit přebytečnou šťávu, případně ještě dochutíme a necháme vychladnout.
  • Nádivka: V míse si navlhčíme mlékem kostičky rohlíků, které dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a bylinkami (petrželka, pažitka, libeček...). Zalijeme rozšlehanými žloutky, zamícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy dáme větší polovinu nádivky, na kterou nandáme masovou směs. Tu zakryjeme zbytkem nádivky a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 35 minut dozlatova.
  • Podáváme teplé nebo vychladlé například se zeleninovým salátem či čerstvou zeleninou.
  • Jako obměnu můžeme do směsi nebo do nádivky vmíchat nastrouhanou nivu.
Zařazení: Maso Králičí Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: