Kuřecí prsíčka na červeném víně

4.2

hodnoceno: 5
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • červená paprika na ozdobu
    • sůl
    • 0,5
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 4
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 600
      g kuřecí prsa
    • 150
      g slanina
    • pepř mletý
    • petrželka na ozdobu
    • tymián
    • bobkový list
    • 500
      ml červené víno
    • 150
      g malé cibulky
    • 250
      g žampiony
    • 100
      g karotka

Postup přípravy receptu

  • Kuřecí prsíčka lehce naklepeme. Karotku očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme červeným vínem a olejem, přidáme sůl, koření a česnek nakrájený na plátky. Směs krátce povaříme a necháme vychladnout. Pak prsíčka vložíme do marinády a necháme na chladném místě asi 8 hodin odležet.
  • Poté maso vyjmeme a marinádu přecedíme. Slaninu nakrájíme na proužky, očištěné cibulky přepůlíme. Slaninu, cibulky a maso krátce orestujeme. Potom zalijeme trochou marinády a pod pokličkou dusíme doměkka.
  • Ve zbylé marinádě rozetřeme dohladka solamyl. Asi po 20 minutách přidáme pokrájené žampiony a zalijeme je marinádou se solamylem.
  • Prsíčka upravíme na míse a ozodobíme petrželkou a proužky červené papriky. Podáváme s rýží.
  • Doba přípravy 60 minut.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: