Květáková polévka s mrkví

2.93

hodnoceno: 14
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 20
      g máslo
    • 2
      ks mrkev hrubě
    • polévkové koření nemusí být
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • pažitka nebo petrželka na dozdobení
    • pepř mletý
    • 1
      ks květák menší, nebo půlka
    • 1
      lžíce olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

  • V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku pěkně obarví a restováním i výborně dochutí. Mrkev posypeme moukou, kterou krátce za stálého míchání také orestujeme, pak zalijeme vodou a promícháme, přidáme očištěný květák rozdělený na růžičky, dochutíme solí, pepřem, kořením a vaříme doměkka (nerozvařit). Velké kusy květáku můžeme rozmačkat na menší. Polévku případně ještě dochutíme a podáváme dozdobenou čerstvě nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: