Kynuté knedlíky s povidly

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • 1
      vejce
    • 0,3
      l mléko
    • 0,5
      kg hrubá mouka
    • 10
      g droždí
    • 1
      kostka cukr

Postup přípravy receptu

  • Droždí, cukr a mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na dílky. Každý kousek zakulatíme na hladký knedlík. Knedlíky dáme na pomoučený vál, přikryjeme a necháme 1/4 hodiny kynout. Naplníme povidly.
  • Vaříme je nejprve přikryté poklicí 5 minut, obrátíme a odkryté dovaříme podle velikosti 3–5 minut. Uvařené knedlíky ihned po uvaření vyndáme z vody a třikrát propíchneme vidličkou.

Podobné recepty

Použité suroviny: Cukr Droždí Hrubá mouka Mléko Sůl Vejce

Doporučujeme

Další doporučené recepty: