Lečo s Jalapeňos

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: 25 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      ks cibule bílá či červená
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      dl voda
    • 1
      ks vejce použijeme jen bílek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks paprika bílá, červená, zelená či žlutá
    • 2
      ks klobása
    • 3
      ks jalapeňo paprička červené či zelené
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  • Rozpálíme si v hrnci olivový olej.
  • Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky. Přidáme na drobné kousky pokrájené Jalapeňo papričky a restujeme dalších 5 minut. 3 až 4 papričky Jalapeňo zaručí dost pálivé lečo.
  • Po 5 minutách přidáme vodu, rajský protlak a necháme pod pokličkou při střední teplotě podusit dalších 10 minut, aby zelenina změkla.
  • Poté přidáme klobásu a zalijeme trochou piva a opět necháme 5 minut podusit.
  • Na závěr přidáme oddělený bílek, osolíme, opepříme a 1–⁠2 minuty povaříme.
  • Podáváme s chlebem.
  • Dobrou chuť.
Zařazení: Zelenina Zeleninové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: