Linecké těsto pro začátečníky

3.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      g máslo nebo Hera
    • 300
      g hladká mouka prosátá
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

  • Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na válu v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 30 minut do chladu odpočinout. Potom vyválíme asi na 2 mm (je-li těsto dobře zpracované, vůbec se nelepí). Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a pečeme při 180 °C asi 5 minut.
  • Z těsta můžeme vykrajovat:
  • A) zvířátka pro děti a po upečení zdobit různými barevnými polevami a barevným sypáním
  • B) kolečka a slepovat po 2 nebo po 3 libovolným krémem, polévat a zdobit podle fantazie
  • C) kytičky a hvězdičky s dírkou i bez dírky a slepovat je k sobě pikantní zavařeninou
  • D) různé tvary, které před pečením potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sekanými ořechy nebo mandlemi a krystalovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: