3.37
Přesijeme mouku. Nastrouhané máslo umístíme do důlku v mouce. Přidáme 4 lžíce vody. Nejdříve zaděláváme nožem, poté… více o Listové těsto
Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než… více o Domácí listové těsto
I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla… více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Pečení perníkových chaloupek patří k nejkouzelnějším vánočním tradicím. Američanka Natalie… Celý článek
Chutná doslova pohádkově a k Vánocům prostě patří. Vaječný likér můžete připravit jako jedlý… Celý článek
Přestože by vánoční svátky měly být obdobím klidu a míru, pro většinu z nás to tak není. Jako… Celý článek
Chuť i vůně perníčků k Vánocům neodmyslitelně patří. A kdo chce jít ještě dál, pustí se do… Celý článek
Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso… více o Rychlá svíčková
Všechno smícháme rukou dohromady, propracujeme a utvoříme kuličky. Do každé uděláme dolík. Pečeme zvolna v troubě při… více o Černé sádlové koláčky
Těsto: celá vejce vyšlehám s cukrem do běla a zašlehám mouku. Těsto naleju do dobře vymazané dortové formy - průměr 24… více o Dort Fantazie
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, na každý řízek položíme plátek… více o Plněné kuřecí řízky
1. Křídla očistíme, vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Osušíme a dáme je stranou. 2. Z mouky, vajec, mléka, brynzy,… více o Bryndzová křidélka
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40… více o Čokoládové kostky s polevou
Nejrpve ušleháme žloutky, cukr a olej. Přidáme mouku a kakao. Vyšleháme ze 6 bílků sníh a přidáme do těsta. Dáme péct… více o Tvarohový Míša
- přesejeme mouku - nastrouhané máslo umístíme do důlku v mouce - přidáme 4 lžíce vody - prvně zaděláváme nožem,… více o Listové těsto
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Nakrájenou cibulku si osmahneme v hrnci a přidáme maso. Až je maso osmahnuté,… více o Rozlétaní ptáčci
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm… více o Penne s hráškem a chřestem
Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme,… více o Americké hovězí
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli; trvá to asi… více o Zapečené gnocchi