3.75
Uvařenou nebo upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na pláky nebo klínky. Česnek utřete a promíchejte s olivovým olejem.… více o Řepa s balkánským sýrem Hany Michopulu
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme. Cibuli osmažíme na oleji, pak přidáme orestovat i pokrájenou… více o Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse… více o Listový závin bez překládání
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Brynzu vyšleháme s mlékem a paprikou, dosolíme (pokud je potřeba) a vmícháme nakrájenou pažitku. Pomazánku mažeme… více o Brynzová pomazánka s pažitkou
Všechny ingredience (vejce, mléko, mouka, prášek do pečiva a cukr) spojíme v jedno těsto (stačí i vařečkou, kdo chce… více o Vafle pro pohodové ráno
Banány rozmačkáme vidličkou a dáme do mísy. Přidáme mléko a rozmixujeme. Ze smetany ušleháme šlehačku. Drink… více o Banánový drink
Žloutky, cukr a máslo dobře utřeme, přidáme mléko, mouku, prdopeč a nakonec sníh. Půlku těsta vylijeme do vymazané a… více o Bábovka
Srdíčka rozkrojíme na půl podélně a omyjeme.Nakrájíme si na drobno oloupanou cibuli a oloupaný česnek.Dáme si srdíčka… více o Kuřecí srdíčka
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky,… více o Italské kari rizoto s králičím masem
Vypracujeme těsto. Pečeme na 190°C a je to hodně rychlé. Pokud nezdobíme, potřeme vodou nebo za horka rozšlehaným… více o Pohořelický perník
1. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě. 2. Necháme zchladnout, oloupáme, nastrouháme. 3. Měkké máslo umícháme… více o Císařské brambory Marie Woodhamsové
Pohanku nasypeme do vroucí vody a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak přidáme… více o Pohankové karbanátky
Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme.… více o Vepřové maso v omáčce
Smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej a nakonec mouku.… více o Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Uvařené, studené brambory oloupeme a protlačíme kostkovým lisem.(jako na bramborový salát ) V rozpáleném oleji… více o Zapečené brambory po francouzsku