2.95
Z ingrediencí zpracujeme těsto jako na palačinky, jen musí být o trošku hustší, ale zároveň musí téci. Takto zpracované… více o Litá bublanina
Vše smícháme a necháme vykynout. Po 4 dny jednou denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1… více o Buchta přátelství/Židovská buchta
Těsto: 7 celých vajec ušleháme s cukrem, pak přidáme oříšky, kakao a nakonec mouku s jedlou sodou. Pečeme 15 minut.… více o Zakázaná buchta
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Hmotu necháme odležet 1 noc - potom ji vyálíme asi tak na 5 mm a vykrajujeme... Dáme péct na vymazaný plech. Pozor,… více o Perníky z Redstonu
V míse smícháme cukr, pudikový prášek, tvaroh, žloutky, kůru a šťávu z citronu a dobře rozmícháme. Listové těsto… více o Rychlé tvarohové šátečky
Na sádle osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme tenké plátky brambor rozkrájené na půlměsíčky a mletou… více o Hajducká polévka
Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky,… více o Živánská
Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citrónu. Pstruha po obou… více o Pstruh na mandlích
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc, druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí… více o Hrstková polévka z Hané
Mouku dáme do mísy, přidáme kypřící prášek a promícháme. Přidáme cukry, mléko, žloutky, nastrouhanou čokoládu, jogurt.… více o Stracciatella bábovka
Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme… více o Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši,… více o Brokolicová (květáková) roláda
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do… více o Papriková pasta
Suchý kuskus promícháme se lžící oleje a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 a přiklopíme. Po cca 10 minutách je kuskus… více o Kuskus s kuřecím masem
Vejce našleháme s cukry do pěny, přidáme ananasovou šťávu, vlažné máslo, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec… více o Ananasová Bábovka