Lívance od Tatínka

1.6

hodnoceno: 5
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 400
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks sůl špetka
    • 20
      g droždí
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 1
      l mléko plnotučné polotučné je pro sraby prďoly
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 1
      ks vanilkový pudink muže být klidně koupený množství podle konzistence pomazánky
    • 1000
      kg marmeláda nejlepší je ta co je zrovna v ledničce
    • 100
      g cukr do pomazánky a lžici dvě do kvasnic

Postup přípravy receptu

  • Smícháme mléko (vlažné 30 celsiusů ledové z lednice nebrat) mouku vejce špetku soli rošleháme hračičkové mužou oddělit bílek udělat sníh a pomalu vmíchat ..přidáme kvasnice a trochu cukru mužete udělat i zvlᚍ kvásek celý proces to urychlí.
  • Dáme do dost velkého hrnce aby to neuteklo schováme pod peřinu nebo zabalíme do deky to je duležité protože v chladu to nevykyne a kvasnice si trochu tepla vyrobí sami takže pokud bude hrnec zaizolovaný tak už nemusíte řešit nějaké zahřívání za hodinku by to mělo být už dost nakynuté.
  • Mužete počkat i déle ale zase ne 24h apodobně to už pak kvasnice pomřou musí to být živé.
  • Těsně před smažením vmícháte jedlou sodu. Skuste jeden dva lívance bez ní a pokud je chcete ještě více nadýchané přidejte sodu pokud to stačí dávat jí nemusíte..ta jedlá soda je taková pomůcka když se nepovedou kvasnice (babiččin trik :D)
  • A teď pomazánku:
  • No smícháte Tvaroh cukr a puding tak aby to mělo netekutou konzisteci když je to moc tekuté mužete to zachránit pudinkem v prášku nebo hladkou moukou ale to snad nebude potřeba když budete přidávat puding pomalu postupně.
  • Usmažíte lívancena oleji nebo lépe na sádle v lívanečníku nebo děláme obrovské přes celou pánvičku napatláte tvarohem a marmeládou a mužete se začít nacpávat..
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: