4
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, klobásu, kuřecí prsa a jablka. Osmahneme,… více o Kuře s jablky
Rozmícháme žloutky s cukrem a mlékem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme do hmoty.… více o Lívanečky s jablky
Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr. Vejce… více o Omeleta s jablky
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Zpracujeme na vále v těsto, necháme odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme kolečka a upečeme. Vychladlé spojujeme… více o Plněné perníčky
Gnocchi dáme vařit dle návodu (až vyplavou na hladinu, jsou hotové). Rozehřejeme olivový olej na větší pánvičče,… více o Gnocchi alla casa
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále… více o Nejjednoduší výborná marináda
Půl kila brambor vařených ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme 2 kila syrových brambor jemně nastrouhaných.… více o Výborný knedlík k bůčku
Zelí najemno nastrouháme, přidáme špetku soli a na oleji krátce podusíme. Necháme vychladnout. Z mléka, mouky, vajec,… více o Zelné palačinky
Tak a teď jak to už asi všichni známe, brambory se uvaří ve šlupce, pak sloupnou nechají vychladnout, vejce taky… více o Bramborový salát Nééééj na světě
Troubu předehřejeme na 200°C. Mouku a prášek do pečiva prosejeme do mísy. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo, vejce,… více o Čokoládové muffiny
Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, vlažnou vodu a promícháme. Přidáme mouku se špetkou soli, mléko, prášek do pečiva,… více o Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Postup: Zprudka orestujeme maso, přidáme cibulku a chilli a necháme cca 10 minut než se nám vyvaří přebytečná voda.… více o Chilli con carne podle restaurace Jáma
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a… více o Šneci z listového těsta
Tofu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi, kromě vody, rozmixujeme. Komu chutnají ostřejší chutě,… více o Bazalkové tofu
Ve větší míse smícháme všechny přísady a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (můžeme dát i do bábovkové… více o Nejlepší makovec