Lovošská topinka

3.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • vejce
    • pepř mletý
    • křen
    • chleba nejlépe plátky staršího
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec si uděláme volská oka – na rozpálený olej vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a osmažíme tak, aby žloutek nebyl zcela hotový.
  • Pak dáme vejce na osmažený chléb a posypeme strouhaným čerstvým křenem. Podáváme ihned.
  • Takto připravenou topinku jsem si dával vždy po výstupu na Lovoš už jako kluk.
Zařazení: Chuťovky Slané

Podobné recepty

Použité suroviny: Chleba Křen Olej Pepř mletý Sůl Vejce

Doporučujeme

Další doporučené recepty: