Luxusni svickova

3.44

hodnoceno: 9
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 40
      g cibule
    • 16
      g máslo
    • 50
      g celer
    • 200
      g mrkev
    • 80
      g petržel
    • 7
      g masox
    • 100
      ml šlehačka
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 3
      ks pepř celý
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Návod na karamel:
  • Na kvalitní pánev dáme 2 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C.
  • Za chvíli se začne cukr rozpouštět.
  • Když je téměř rozpuštěný, začneme přilévat po malých dávkách vodu.
  • Výsledkem by měla být karamelová voda hustá asi jako řidší olej.
  • Návod na omáčku:
  • Zeleninu si nakrájíme na menší kousky.
  • V hrnci rozehřejeme lžíci másla a přidáme dvě lžíce oleje. Tím se máslo nebude při nízké teplotě pálit. Teplotu udržujeme na 120°C.
  • Cibulku osmažíme do růžova - asi 1 minutu a potom přidáme mrkev, celer, petržel bobkový list, pepř, Nové koření a sůl.
  • Vše trochu osmahneme.
  • Zalijeme vývarem tak, aby vše bylo téměř potopené. Pokud nemáme vývar, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu.
  • Vše uvaříme do měkka..
  • Poté koření ze směsi odstraníme, proto je dobré si pamatovat počet listů a kuliček koření.
  • Obsah hrnce doplníme vodou na takové množství, kolik chceme mít hotové omáčky a pak vše dobře rozmixujeme.
  • Vmícháme šlehačku či smetanu a přidáme 1 lžíci karamelu.
  • Dobře promícháme a pak ještě případně přidáme další karamel.
  • Když je chuť jak má být tak vložíme maso podle chuti, necháme přejít varem a můžeme servírovat.
  • Tradičně podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: