Malakoff

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na náplň
    • 250
      g máslo změklé
    • 400
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 120
      g cukrářské piškoty
    • 120
      g cukr krupice
  • Korpus
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • tuk
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • 80
      g cukr
  • Na ozdobení
    • 100
      g mandlové lupínky pražené
    • 1
      lžíce vyloupané nesolené pistacie nasekané

Postup přípravy receptu

  • Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru krupice a vanilkovým cukrem do husté pěny. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte pevný sníh. Žloutkovou směs spojte s moukou, citronovou kůrou a olejem, na závěr přidejte sníh a dejte do vysypané a vymazané dortové formy péct do předehřáté trouby. Pečte při 180 °C asi 30–⁠40 minut. Upečený a vychladlý korpus přeřízněte napůl.
  • Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Ze 300 ml mléka, cukru krupice a pudinku uvařte hustý krém, vychlaďte ho. Vyšlehejte pudink s máslem dohladka, rozdělte na dvě části. Tu větší, cca 2/3, vyšlehejte s vychladlou čokoládou. Zbylé mléko svařte s vanilkovým cukrem a po vychladnutí ochuťte rumem. Na dno dortové formy dejte spodní díl korpusu, potřete ho slabě čokoládovým krémem, rozložte piškoty namočené v mléce s rumem, opět potřete krémem a opakujte do spotřebování krému a piškotů (asi 3 vrstvy). Přiklopte vrchním dílem korpusu, dejte do chladu ztuhnout.
  • Pak potřete dort světlým krémem a posypejte opraženými mandlovými lupínky. Cukrářský sáček naplňte zbytkem krému a na dort nastříkejte pusinky, které posypte pistáciemi.
Zařazení: Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: