Malinové rizoto s vanilkou

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      l mléko nízkotučné
    • 150
      g rýže kulatozrnná
    • 6
      lžíce bílý jogurt
    • 200
      g maliny čerstvé
    • 6
      lžíce mandle na plátky
    • 1
      ks citronová kůra proužek
    • 1
      ks vanilkový lusk uprostřed otevřený
    • 2
      lžíce hnědý cukr

Postup přípravy receptu

  • Mléko dáme vařit do hrnce se silným dnem a přidáme do něj vanilkový lusk. Za stálého míchání přisypeme rýži. Mléko přivedeme do varu a zvolna vaříme 15–⁠18 minut. Během varu přidáme citronovou kůru a hnědý cukr. Stále mícháme a vaříme do doby, než rýže změkne a zhoustne na hladký hustý krém. Mezitím dáme mandlové plátky na nepřilnavou pánev a bez tuku je pražíme 4–⁠5 minut do mírného zhnědnutí. Až se rizoto dovaří, vyjmeme citronovou kůru a vanilkový lusk. K rýži přimícháme polovinu množství malin. Hrnec odstavíme a mícháme asi 1–⁠2 minuty, aby maliny změkly a začaly pouštět šťávu.
  • Malinové rizoto přendáme do nahřátých mističek, přelijeme lžící bílého jogurtu, povrch posypeme opraženými mandlovými lupínky a zbytkem čerstvých malin. Ihned podáváme.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: