Maminčina rajská omáčka

2.82

hodnoceno: 22
Příprava: 45 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce tymián
    • 1
      lžíce tuk
    • 3
      lžíce cukr
    • 3
      ks rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Na mírném ohni rozpustíme v hrnci tuk, na kterém necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibulku. Jakmile cibule začne zlátnout, hrnec odstavíme a postupně přidáváme protlak, hladkou mouku, cukr, tymián a sůl. Směs vrátíme na plotnu a za stálého míchání necháme prohřát.
  • Po přibližně deseti minutách prohřívání a míchání do základu přilijeme vodu v takovém množství, aby nám hustota omáčky vyhovovala (můžeme přidat i nakrájená rajčátka nebo jemný kečup). Povaříme asi 20–30 minut.
  • Nakonec omáčku přes sítko propasírujeme, aby byla jemná a čistá.
Zařazení: Zálivky a omáčky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: