Marmeláda z bezinek a jablek

4.09

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • hnědý rum nebo šťáva z 1 citronu
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      kg bezinky
    • 2
      kg jablka
    • 1
      kg cukr

Postup přípravy receptu

  • Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo Gelfix a dalších 500 g cukru a vaříme ještě asi 8 minut.
  • Dále přimícháme buď trochu rumu, nebo můžeme marmeládu ochutit šťávou z jednoho citronu a 1 lžičkou skořice. Naplníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 80 °C.
  • Tato marmeláda chutná jako z borůvek.

Podobné recepty

Použité suroviny: Bezinky Cukr Hnědý rum Jablka Skořice

Doporučujeme

Další doporučené recepty: