Máslová bábovka

2.5

hodnoceno: 16
Příprava: 50 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 150
      g vlašské ořechy
    • 50
      g kakao
    • 200
      ml mléko polotučné
    • 300
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Oddělíme žloutky od bílků. Z pěti bílků ušleháme pevný sníh.
  • Žloutky utřeme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo, mouku, nasekané ořechy a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh.
  • Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C zhruba na 35–40 minut (ke konci pečení píchneme do bábovky špejlí, pokud těsto nelepí, je hotová).
  • . Po upečení bábovku ihned vyklopíme z formy. Na talíři ji lehce posypeme moučkovým cukrem.
  • kTIP: Mlého lze nahradit smetanou. Bábovku můžeme pro změnu udělat dvoubarevnou (kakao přidáme jen do půlky těsta).
Zařazení: Bábovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: