2.67
Z mouky, cukru, vajíčka a másla zpracujeme křehké těsto a necháme je asi 2 hodiny odpočinout. Potom těsto rozválíme,… více o Máslové sušenky
Ze surovin vypracujeme jemné těsto, které dáme odpočinout do lednice. Potom pomocí stojku na sušenky vytlačujeme různé… více o Jemné máslové sušenky
Ušleháme máslo s cukrem, zašleháme žloutky a zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Upečeme na vymazaném a vysypaném… více o Máslové řezy
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na… více o Jablečný koláč od Sněhurky
Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji… více o Slaný palačinkový dort
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby… více o Zapečené brambory – co dům dal
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky.… více o Bramborové špízy
Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc. Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a… více o Kuře po židovsku
Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Nebát se a nechat skutečně větší kusy, protože na flexi… více o Grilovaná zelenina na špízu
Dělala jsem z polovičního množství, Kávu jsem přidala v prášku, tj. nerozpuštěnou. Použila jsem kapučíno. Přidala jsem… více o Vánoční kávové slzičky
Napřed zpracujeme sypké ingredience a postupně k nim přidáváme ty tekuté. Zpracované těsto necháme 24 hodin odležet… více o Medové perníčky
Fazole přes noc namočíme v oddělených nádobách. Druhý den je uvaříme. Zatímco fazole chladnou, připravíme dresink. … více o Trojfazolová mísa
Mouku, prášek so pečiva, cukr a kakao dáme do mísy. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, mléko, rum a oloupané, nastrouhaná… více o Jablkové řezy
Postup je velmi jednoduchý. Všechno smícháme dohromady, žádné šlehání do úmoru :-) Nalijeme do vymazané a vysypané… více o Jednoduchá bábovka
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme… více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou