Medovník s čokoládou

2.9

hodnoceno: 10
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na těsto:
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g čokoláda
    • 3
      lžíce med
    • 3
      lžíce kakao
    • 400
      g mouka
    • 150
      g cukr
  • Na náplň:
    • 250
      g máslo
    • 500
      ml mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžička vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce škrob
    • 4
      lžíce med
    • 2
      lžíce mouka

Postup přípravy receptu

  • Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180 °C cca 10–15 minut. Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečicím papíru a s ním sundávejte z plechu, ať pláty nerozbijete. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé jako sušenky.
  • Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr a do vařícího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Dejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte. Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte rum a med a zamíchejte, dokud se směs nespojí.
  • Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru na medovník můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.
Zařazení: Zákusky Dorty Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: