Moučník z čokolády Margot

3.14

hodnoceno: 7
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks margotka
    • 250
      g cukr krupice
  • Poleva
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce kakao
    • 100
      g cukr krupice Poleva

Postup přípravy receptu

  • Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  • Utřeme cukr se žloutky, přidáme nastouhanou čokoládu a promícháme, potom vmícháme změklé máslo.
  • Postupně zamícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků.
  • Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, vlijeme do něj těsto a prudce pečeme v horké troubě, jakmile těsto vyskočí, snížíme teplotu a zvolna dopečeme.
  • Necháme chladnout a vlažný moučník polijeme připravenou polevou. Jakmile poleva ztuhne, nakrájíme moučník na řezy a podáváme.
  • Příprava polevy: V hrnku rozehřejeme máslo a vmícháme do něj cukr, kakao a rum. Polevou okamžitě poléváme vlažný moučník.
Zařazení: Moučníky Koláče Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: