Mramorovaný korpus

3.4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 240
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • kakao
    • 150
      ml olej
    • 100
      ml vařící voda

Postup přípravy receptu

  • Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat i vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.
  • Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky, a obarvíme ji kakaem.
  • Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavého a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed bouli. Po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná.
  • Pečeme-li jen světlou variantu, tak pozor – bez kakaa je těsto lehčí a musíme ubrat i množství prášku do pečiva, aby dort v troubě nevyskočil a pak nesplaskl.
Zařazení: Moučníky Dorty Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: