Nahatý štrúdl Vegan

3

hodnoceno: 8
Příprava: 40 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      ml slunečnicový olej
    • rozinky
    • skořice
    • vlašské ořechy nasekané
    • 150
      g celozrnná žitná mouka
    • hnědý cukr
    • 450
      g jablka

Postup přípravy receptu

  • Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, olej, rozinky, ořechy (nalámané na menší kousky) a dochutíme skořicí a hnědým cukrem podle potřeby.
  • Rozetřeme na vymazaný plech, štrúdl by neměl být vyšší než 1 cm, posypeme cukrem (udělá výborně karamelový povrch) a pečeme do lehce hněda na 180 stupňů asi 25 minut. Kdyby se vám zdálo, že už je dost tmavý, ale nedodělaný, vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte dojít.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: