Nakládané koleno

2.89

hodnoceno: 9
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule Větší
    • sůl dle chuti
    • 12
      stroužek česnek
    • 3
      l voda
    • 1
      ks tymián
    • 6
      ks bobkový list
    • 8
      ks nové koření
    • 15
      ks pepř celý
    • 1
      ks vepřové koleno

Postup přípravy receptu

  • Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Vše dáme i s kořením do hrnce, svaříme a necháme vychladit.
  • Vepřová kolena očistíme, omyjeme a nařízneme přes kůži až ke kosti, aby se nálev dostal co nejlépe k masu u kosti. Pak nálevem zalijeme koleno tak, aby bylo ponořené. Asi 48 hodin je necháme v chladu odležet. Během odležení je několikrát otočíme.
  • Nakládaná kolena vařime na velmi mírném ohni v nálevu asi 90 minut. Poté kolena vyjmeme, přendáme do pekáče, osolíme a posypeme drceným kmínem. Kolena pečeme cca na 200 stupňů po dobu zhruba 1 hodiny, až jsou zlatohnědá s křupavou kůrčičkou. V průběhu pečení přeléváme vývarem, ve kterém byla kolena naložená a uvařená.
  • Podáváme s chlebem, křenem a hořčicí.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: