Nákyp z kyselého zelí a brambor

3.36

hodnoceno: 11
Příprava: 75 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • 250
      g brambory
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • 300
      g rajčata
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      kg vejce
    • majoránka
    • pepř mletý
    • smetana zahuštěná
    • 700
      g kysané zelí
    • 100
      g ementál
    • muškátový oříšek
    • 75
      g kešu oříšky

Postup přípravy receptu

  • Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek jemně nasekáme, sýr nastrouháme a oříšky umeleme.
  • Všechny připravené přísady zamícháme do brambor, přimícháme smetanu, vejce, osolíme, opepříme, důkladně okořeníme muškátem, promícháme.
  • Směs naplníme do vymaštěné formy a na uhlazený povrch rozdělíme kousky másla. Formu položíme na spodní lištu studené trouby a rozehřejeme na 200 °C, pečeme 45 minut.
Zařazení: Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: