Naše domácí hamburgery

3.06

hodnoceno: 16
Příprava: 60 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Obložení hamburgeru
    • 1
      ks cibule
    • 6
      ks tavený sýr
    • tatarská omáčka
    • 6
      ks houskové bulky bulka na hamburger
  • Maso:
    • 1
      kg mleté maso nejlépe ochucené
    • grilovací koření
    • hořčice kremžská

Postup přípravy receptu

  • Do větší mísy dáme maso (my používáme zásadně ochucené mleté maso na karbanátky) a podle chuti přidáme hořčici a grilovací koření. U nás se dává hořčice a koření hodně, protože máme rádi výrazné chutě. Hotovou směs masa je dobré dát na 2 hodiny do ledničky, ale není to podmínka.
  • Z masa si uděláme 6 stejně velkých kuliček a těsně před grilováním vytvarujeme placky. Je dobré si s tvarováním masa trochu pohrát a mačkat k sobě, protože se nám občas stane, že se nám maso rozpůlí. Placky musí být trochu větší než bulky, protože se nám teplem zmenší. Maso grilujeme na grilu, pánvičce a nebo pečicím kameni.
  • Mezitím, co se nám dělá maso, si vezmeme bulky, které překrojíme na půl. Obě půlky potřeme tatarskou omáčkou. Připravíme si cibuli, kterou nakrájíme na tenká kolečka.
  • Když je maso skoro hotové, položíme na něj ještě na grilu plátek taveného sýra a necháme zlehka rozpustit. Maso sundaváme rovnou na bulku, na sýr dáme cibuli a přiklopíme horní částí bulky.
  • Podle chuti můžeme podávat také se salátem či rajčetem. Záleží na chuti každého z nás.
Zařazení: Maso Mleté Grilování

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: