Naše Panna cotta s rybízem

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • těstíčko
    • 0,5
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      ml mléko polotučné
    • 2
      plátek želatina plátková
    • 80
      g cukr krupice
  • povrch (ozdoba)
    • 200
      g rybíz
    • 1
      balíček želé dortové

Postup přípravy receptu

  • \Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální) přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu.
  • Do skleniček dáme rybíz , zalijeme ho dortovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku, a necháme ztuhnout. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou mléko se smetanou a želatinou necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.
  • Po ztuhnutí můžeme panna cottu s rybízem ihned servírovat. Můžeme místo rybízu nebo i s ním dát třeba jahody nebo borůvky atd...

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: