Olejová bábovka s čokoládovou polevou

3.67

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks vejce
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 4
      lžíce kakao (na obarvení)
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 250
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Cukr vyšleháme se žloutky, vanilkovým cukrem a s olejem.
  • Přidáme mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše smícháme dohromady.
  • Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.
  • Vymažeme formu a vysypeme hrubou moukou.
  • Nalijeme nejprve světlé těsto a polovinu obarvíme kakaem (když bude hodně světlé, přidáme více kakaa). POZOR –když dáme moc kakaa, uvnitř to bude nedopečené.
  • Pečeme na 175 stupňů asi 50–60 minut.
  • Po 45 minutách vyzkoušíme špejlí, zda na ní nezůstalo těsto. Když ano – pečeme déle.
  • Připravíme si čokoládovou polevu z jedné čokolády na vaření, trochy smetany (3 lžíce), čtvrtky másla a lžíce oleje (díky tomu bude lesklá a nebude praskat při krájení). Pokud chceme sladší, přidáme cukr.
  • Když bude poleva moc tekutá, přidáme kakao nebo čokoládu a naopak zředíme kapkou smetany nebo mléka.
Zařazení: Bábovky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: