Ořechová buchta s jahodovým želé

3

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na těsto
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g vlašské ořechy
    • 0,5
      hrnek olej
    • 2
      hrnek cukr krupice
  • Na potření těsta
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 750
      g jahody mělo by jich být po rozmixování 1 litr – pokud nebude tolik, doplníme do 1 litru vodou
    • 4
      balíček želatina
    • 1
      ks tvaroh z vaničky
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Celá vejce šleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozemleté oříšky. Dáme na vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi na 160–170 °C cca 30–40 minut. Zkoušíme špejlí. Když je těsto hotové, necháme vychladnout.
  • Na vychladlé těsto rozetřeme tvaroh s 1 vanilkovým cukrem. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme klasický pudink. Jahody rozmixujeme, přidáme cukr, želatinu. Při vaření želé se řídíme návodem na sáčku. Buď se povaří, nebo pouze zahřeje na 60 °C, pokud se netáhne. Ne každá želatina se vaří. Ještě teplý pudink dáme na tvarohovou vrstvu a na to pomalu lijeme po malých dávkách želé. Necháme vychladnout a dáme do lednice ztuhnout.
  • Nejlepší je, pokud se stihne dělat zároveň pudink a želé, ovšem každé v jiném kastrůlku.
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: