Ořechovo-skořicoví šneci podle Háni

2.5

hodnoceno: 8
Příprava: 43 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 1
      lžička sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
  • Náplň
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g ořechy
    • 2
      lžička skořice - mletá
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Tradičním způsobem připravíme kynuté těsto.
  • Droždí s cukrem a trochou teplého mléka a lžící mouky promícháme a zakryté necháme 15 minut stát, než vyběhne kvásek.
  • Ke kvásku přidáme ostatní ingredience – mouku, máslo (přidáváme rozehřáté a vlažné, nikoliv horké), žloutky, sůl. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Během kynutí promícháme.
  • Vykynuté těsto rozválíme na vále na tenký obdélník, potřeme ho rozkvedlaným vejcem a posypeme směsí – nahrubo umletými oříšky, skořicí a krystalovým cukrem (část si necháme na závěrečné posypání). Těsto zabalíme do rolády, z níž krájíme asi 1 cm široké kusy, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný máslem). Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem a posypeme zbytkem skořicového cukru a oříšků.
  • Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: