Oreganová dobrota

2

hodnoceno: 13
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 400
      g rajčata nakrájených na kousky
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek nasekaný
    • 400
      g balkánský sýr rozdrobený na kousky
    • pepř mletý
    • 1
      ks bageta
    • chilli drcené, sušené
    • oregáno čerstvé, nasekané
    • hnědý cukr
    • mořská sůl
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  • Tři lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte chilli, cukr a čerstvá i konzervovaná rajčata. Nechte pětadvacet minut povařit, aby omáčka zhoustla. Osolte, opepřete a přidejte i oregano.
  • Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vymažte lžící olivového oleje, nalijte do ní omáčku, povrch posypte balkánským sýrem a nechte dvacet minut zapéct. Podávejte s bagetou.
Zařazení: Chuťovky Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: