Ovíněné zelí

3.22

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 5
      ks brambory větší
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce sádlo
    • 4
      plátek slanina
    • pepř mletý
    • 0,3
      l bílé víno
    • 500
      g kysané zelí
    • 10
      ks jalovec
    • 2
      ks párek nebo libovější klobásy
    • 500
      g vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  • Krkovici opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Kysané zelí rychle propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a překrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Oloupaný česnek prolisujeme a cibuli nadrobno nakrájíme. Párky či klobásky rozkrájíme na kolečka a slaninu na širší nudličky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a plátky krkovice po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do výpeku vložíme nakrájenou cibuli a trošku osmahneme. Přidáme slaninu, kolečka párků či klobásy, zelí, česnek a podle chuti osolíme a opepříme. Směs zlehka promícháme. Do pekáčku střídavě narovnáme plátek krkovice, zelnou směs a plátky brambor. Posypeme drceným jalovcem a zalijeme bílým vínem. Vložíme do trouby a asi při 180 stupních upečeme.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: