Pařížské rohlíčky

3.75

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 180
      g máslo popř. Heru nebo jiný tuk
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 320
      g polohrubá mouka
    • kakao pro barvu
    • 60
      g mleté ořechy nejlépe lískové
  • Krém
    • 375
      g máslo
    • 3
      ks kondenzované mléko 3 ks Pikaa o 75 g
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  • Těsto zpracujeme dohladka a dáme uležet do chladu.
  • Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučíme ji uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ní těsto, které hned vyklepáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C asi 12 minut.
  • Pikao vymačkáme a svaříme, sundáme z plotny a přidáme na plátky máslo, které vyšleháme spolu s teplým pikaem. Krém dáme zchladnout a pak jím zdobíme rohlíčky.
  • Nakonec si rozehřejeme čokoládu s kouskem ztuženého tuku a ztuhlé rohlíčky v ní namáčíme. Rohlíčky zdobené krémem musíme pořádně zchladit, jinak by nám krém tekl.
  • Z jedné dávky vyjde asi 90 rohlíčků.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: