Pečená kuřecí křídla s marinovanými švestkami

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: 90 minut
Porce: 4
Kalorie: 2 095 kJ

Suroviny

    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 5
      snítka tymián
    • 200
      g šalotka
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 2
      lžíce med
    • 1
      kg kuřecí křídla
    • 60
      ml brandy
    • 200
      g sušené švestky
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  • Švestky vložte do misky, zalijte brandy a nechte přes noc marinovat.
  • Křídla opláchněte vodou, dobře osušte a ze všech stran zprudka opečte na pánvi s olejem. Dejte je do hlubokého pekáčku, promíchejte s protlakem, solí, medem a pepřem. Přidejte lístky tymiánu, švestky a brandy, zakryjte fólií a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
  • Troubu nahřejte na 190 °C. Do pekáčku k masu přidejte nakrájené šalotky a rajčata, přiklopte a dejte péct. Po 20 minutách snižte teplotu na 150 °C a pečte dalších 30–40 minut.
  • Pekáček vyndejte a křídla v něm nechte ještě 10 minut dojít. Omáčku podle chuti přisolte a přislaďte.
  • Podávejte s čerstvou bagetou nebo s rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: