Pečení pstruzi

2.8

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 800
      g brambory
    • sůl
    • 400
      g rajčata
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • hlávkový salát
    • 12
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 1
      svazek petrželka
    • citron
    • 6
      lžíce vinný ocet
    • muškátový oříšek
    • 4
      ks pstruzi

Postup přípravy receptu

  • Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme. Mezitím opláchneme a osušíme pstruhy. Potřeme je solí, muškátovým oříškem a obalíme v mouce. Ve 2 pánvích zahřejeme po 4 lžících oleje, na kterém ryby při mírné teplotě 6 minut po každé straně opékáme. Salát pečlivě očistíme, opereme a roztrháme na malé kousky.
  • Rajčata omyjeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Smícháme dohromady vinný ocet, sůl, pepř a všleháme zbytek oleje. Do zálivky dáme rajčata, salát a promícháme. Petrželku opereme, osušíme a krátce před dopečením vložíme pár snítek do výpeku. Pstruhy i petrželku necháme krátce okapat. Na předehřáté talíře rozdělíme pstruhy, zeleninový salát a brambory. Ozdobíme plátky citronu a kadeřavou petrželkou.
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: