Pečený čajíček

3.22

hodnoceno: 18
Příprava: 75 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      ml hnědý rum
    • 2
      lžička skořice
    • 20
      ks hřebíček
    • 1,5
      ks citron
    • 2000
      g ovoce (maliny, borůvky, třesně, jahody, letní jablka,...)
    • 3
      ks badyán
    • 0,3
      lžička kardamom
    • 500
      g cukr (množství podle sladkosti ovoce)

Postup přípravy receptu

  • Třešně a meruňky vypeckujeme, z jablek odstraníme jádřince a citrony oloupeme. Větší ovoce pokrájíme.
  • Všechno ovoce v hlubším plechu zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a v troubě při 200 °C pečeme asi 35 minut. Po vytažení do něj vmícháme rum.
  • Ovoce se šťávou rozdělíme do sklenic, dobře je uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
  • Při servírování dáme do šálku 3–4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vroucí vodou.
Zařazení: Ovoce Teplé

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: