Perníkové knedlíky

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: 16
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 0,5
      ks vejce
    • 2
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek moučkový cukr na posypání
    • 20
      g vanilkový cukr
    • 0,5
      hrnek hrubá mouka
    • 15
      g droždí
    • 120
      g tvaroh
    • 1
      lžička kakao
    • 120
      g jahodový džem
    • 2
      hrnek perník na strouhání
    • 1
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme kvásek, vejce, vlažné mléko a vymícháme těsto, které necháme vykynout. Z těsta připravíme 16 dílků, z kterých vypracujeme kulaté knedlíky a po vykynutí vaříme v páře 12–⁠15 minut. Knedlíky není vhodné vařit ve vodě. Hotové knedlíky mají hnědou barvu. Jednu porci tvoří 4 ks knedlíků. Dva přelijeme tvarohem ušlehaným s mlékem a vanilinovým cukrem, zbývající dva přelijeme rozvařeným džemem. Mastíme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: