Péřová bublanina

2.36

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Kulatá forma s průměrem 30 cm
    • 80
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka čerstvá, z housky nebo toustového chleba
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • ovoce dle chuti (čerstvé nebo kompotované)
    • skořice - mletá nebo vanilkové aroma
    • 80
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřicím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí nebo vanilkovým aroma (záleží na chuti a druhu ovoce) a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150–170 °C) – vyzkoušíme špejlí. Vychladlé pocukrujeme. Před pečením můžeme posypat posekanými pistáciemi (nesolenými).
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: