Pikantní buřtguláš

2.67

hodnoceno: 3
Příprava: 30 minut
Porce: 6
Kalorie: 2 800 kJ

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks brambory
    • 1
      lžíce sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 1,5
      l voda
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžíce majoránka
    • 3
      lžíce šlehačka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička chilli
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 3
      ks oloupané buřty
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      plechovka rajský protlak malá

Postup přípravy receptu

  • Rozpálíme olej v hrnci.
  • Vložíme najemno nasekanou cibuli.
  • Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné nahradit kostičkami dietního salámu).
  • Po částečném orestování buřtů zalijeme malým rajským protlakem a promícháme.
  • Přidáme mletou sladkou červenou papriku, zamícháme a ihned přilijeme trochu vody (asi 1 dcl), aby nám paprika nezhořkla.
  • Dáme lžičku soli a přidáme pepř a chilli koření.
  • Přidáme asi 1 l vody (podle toho, kolik chceme omáčky, může být i více), prolisujeme stroužky česneku a důkladně zamícháme.
  • Vložíme syrové brambory najemno nakrájené na kostičky.
  • Až budou brambory hotové, přisypeme majoránku, šlehačku a zamícháme.
  • Dle libosti zahustíme tmavou jíškou (nepoužívat mouku s vodou, to je velký kulinářský prohřešek u všech gulášů).
Zařazení: Uzeniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: