2.17
Cibule (čím více, tím lépe) a papriku nakrájíme najemno. Maso rozkrájíme na kostičky (měly by být menší, aby nepadaly z… více o Pikantní směs na topinky
Roštěnku nakrájíme na nudličky, orestujeme, přidáme játra, kápie, žampiony. Pak přidáme kečup, chilli koření a vývar… více o Pikantní směs z roštěné
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme vejce, promícháme, vsypeme solamyl, a necháme odležet. Pórek, papričku,… více o Pikantní kuřecí směs
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Chcete překvapit rodinu či přátele nějakým úžasně strašidelným dortem na Halloween? Stačí si… Celý článek
Zelné saláty patří k nejoblíbenějším přílohám. Jsou osvěžující, křupavé a díky své… Celý článek
Omyté maso nakrájíme na 24 kostek. Posekaný česnek smícháme s olejem, citronovou šťávou a kari kořením. Přidáme kostky… více o Kuřecí zeleninový špíz
Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu (i déle, já si to… více o Maso na hořčici
Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojíme a naklepeme tak, abychom dostali co největší plátky. Alobal potřeme olejem a… více o Roláda z kuřecích prsíček
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou (kdo jak má rád), přidáme 2 vejce, kukuřici a strouhanky tolik, aby jsme… více o Bori-bori – kukuřičné karbanátky
Z poloviny mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Vzešlým kváskem a zbylým mlékem smíchaným s rozpuštěným tukem a… více o Staročeský trdelník
Přebranou opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat. Potom k ní přidáme mrkev vcelku a bobkový list a uvaříme… více o Čočka na slanině
Těsto: třeme žloutky, cukr, vanilkový cukr do pěny. Pak přidáme vodu a mouky, nakonec z bílků sníh. Dáme na velký… více o Jahodový dort
Na dno mísy cibuli, přidám mraženou zeleninu, rybu s kořením - trouba 200 C. Po 20 minutách přidám nahoru jogurt bílý s… více o Pangasius v krustě
Začneme tím, že si namarinujeme hřbet z lososového filetu. Z cukru, mořské soli, hořčičného semínka a koňaku… více o Variace pošírovaného mořského vlka, grilovaného mořského okouna a pečeného losos
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když… více o Vepřová plec po Znojemsku
1. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě. 2. Necháme zchladnout, oloupáme, nastrouháme. 3. Měkké máslo umícháme… více o Císařské brambory Marie Woodhamsové
Dobře utřeme žloutky se 6 lžicemi cukru a pomalu vmícháme po lžících Mascarpone. Do větší misky s rovným okrajem,… více o Tiramisu z Mascarpone