Pirohy z kynutého těsta

3.62

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Masová náplň
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • sůl
    • 250
      g hovězí maso
    • 1
      šálek hovězí vývar
    • 250
      g vepřové maso
    • 2
      ks vařená vejce
    • koření
  • Houbová náplň
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • vejce
    • houby
    • koření
    • olej
  • Těsto
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 125
      g tuk rozpuštěný
  • Kvásek
    • 1
      l mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Z přísad a naběhnutého kvásku vypracujeme těsto, necháme vykynout.
  • Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysokou placku. Vykrajujeme pirohy, naplníme, okraje pevně spojíme. Vložíme na plech, potřeme žloutkem a upečeme v horké troubě.
  • Masová náplň: Umeleme uvařené hovězí a vepřové maso (asi 1/2 kg), osolíme, okořeníme a přidáme 2 lžíce na másle osmažené cibulky. Vmícháme dvě na tvrdo uvařená a posekaná vejce, přilejeme půl šálku hovězího vývaru, dobře promícháme.
  • Houbová náplň: Houby nakrájíme a podusíme na základu z 1 cibule a trošky oleje, osolíme, okořeníme. Zahustíme vajíčky.
  • Náplň můžete udělat i ze zelí, brynzy, brambor apod.
Zařazení: Mleté Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: