Piškotová bábovka

2.67

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 20
      g máslo
    • 170
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 160
      g hrubá mouka
    • 20
      g strouhanka
    • 6
      ks bílek
    • 1
      lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  • Cukr, citronovou šťávu a žloutky třeme asi 20 minut do zpěnění. Potom přidáme po kapkách rum, po lžících mouku, z bílků ušlehaný tuhý sníh a všechno zlehka promícháme. Těsto nalijeme do bábovkové formy vymazané a vysypané prosátou strouhankou a v středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Vychladlou bábovku opatrně vyklopíme a ihned posypeme vanilkovým cukrem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: