Piškotové řezy s jablky

4

hodnoceno: 3
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na ozdobu
    • 1
      l voda
    • skořice
    • 1
      balíček želatina
    • 750
      g jablka
    • 2
      lžíce cukr
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      lžíce kakao
    • 6
      lžíce cukr krupice
  • Náplň
    • 4
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks hera
    • 1
      kg tvaroh
    • 2
      ks zakysaná smetana nebo 1 velký tučnější jogurt

Postup přípravy receptu

  • 1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme.
  • 2. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, do mouky přidáme 1 lžíci kakaa, a ze 4 bílků ušleháme sníh a smícháme s ušlehanými žloutky a dáme opět péct.
  • Takže budeme mít jednu placku světlou a druhou tmavou. Obě necháme vychladnout.
  • Náplň: Smícháme tvaroh, smetany nebo jogurt, cukry, když je potřeba. Přidáme trochu mléka a ušleháme. Poté přidáme Heru a ještě šleháme, aby byl krém pěkně hladký.
  • Ozdoba: Rozpůlená oloupaná jablka dáme vařit do vody, do které jsme dali cukr podle chuti, přidáme skořici a necháme chvilku povařit a necháme vystydnout. Vlastně to bude jablkový kompot. Jablka by neměla být rozvařená. Potom jablka vyndáme a rozkrájíme na malé kousky. Šťávu použijeme na želatinu.
  • Na upečenou a vychladlou tmavou placku rozetřeme polovinu krému, na to dáme světlou placku a opět potřeme zbytkem krému. Na to dáme hustě jablka, posypeme skořicí a zalijeme želatinou. Podle návodu na sáčku želatiny dáme šťávu z uvařených jablek, želatinu a uvaříme. Tento krém by měl být trochu navinulý, ne moc sladký. Krém si může udělat každý, jaký má rád. My nemáme rádi moc sladké a tučné krémy a tento z tvarohu nám chutná.
  • Recept vypadá složitý, ale vůbec není.
Zařazení: Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: