Pivní salát

2.93

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • 0,5
      lžička chilli
    • 5
      lžíce zakysaná smetana
    • 0,5
      lžička pálivá paprika
    • 5
      lžíce majonéza
    • 500
      g točený salám
    • 1
      lžíce hořčice vrchovatá
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Salám oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do salátové mísy. Společně povaříme kečup, olej, ocet worchestrovou omáčku, hořčici, chilli koření a pálivou papriku. Stáhneme z ohně a ochladíme.
  • Když je směs studená, vmícháme majonézu, smetanu a na prstýnky nakrájenou cibuli. (Můžeme přidat i čerstvou cibulovou nať.) Důkladně promícháme, nalijeme na kolečka salámu, zamícháme a necháme v chladničce uležet do druhého dne.
  • Před podáváním salát ochutnáme, zda není moc kyselý, popřípadě přidáme lžičku cukru. Samozřejmě podáváme se sklenicí dobře vychlazeného piva.
Zařazení: Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: